Σε αυτό το πλαίσιο, μελετάμε προσεκτικά τις λύσεις συσκευασίας που προσφέρουμε λαμβάνοντας υπόψη ολόκληρο τον κύκλο ζωής τους: από την επιλογή των πρώτων υλών μέχρι την απόρριψη και την ανακύκλωσή τους. Προκειμένου να σας προσφέρει σχεδιαστικά βιώσιμες συσκευασίες και να κατευθύνουμε την ανάπτυξη προς την κυκλική οικονομία, η Henkel δεσμεύεται να:

 

  • Σχεδιάσει λύσεις που θα είναι 100% ανακυκλώσιμες ή επαναχρησιμοποιούμενες μέχρι το 2025. Σήμερα, όλες οι συσκευασίες της Dixan είναι πλήρως ανακυκλώσιμες εάν απορριφθούν σωστά
  • Μειώσει τη χρήση παρθένου πλαστικού από ορυκτές πηγές κατά 50% στα καταναλωτικά προϊόντα της μειώνοντας τον όγκο του πλαστικού, αυξάνοντας τη χρήση πλαστικού βιολογικής προέλευσης ή ενσωματώνοντας ανακυκλωμένα υλικά στις συσκευασίες των προϊόντων της
  • Συνεισφέρει στην επίτευξη του στόχου για ΜΗΔΕΝΙΚΑ πλαστικά απόβλητα στη φύση

Κυκλική οικονομία

Loading...

Εξυπνότερη συσκευασία

Οι σχεδιαστές μας εργάζονται διαρκώς για την ανάπτυξη λύσεων που χρησιμοποιούν όσο το δυνατόν μικρότερες συσκευασίες και υλικά για τα οποία υπάρχουν δημόσια συστήματα ανακύκλωσης. Ο σχεδιασμός όλων των συσκευασιών είναι, επομένως, μελετημένος, ώστε να εξασφαλίζει μέγιστη λειτουργικότητα ενώ παράλληλα σας παρέχει εγγυημένη ασφάλεια και μειώνει το αρνητικό αποτύπωμα στο περιβάλλον.

 

Διαβάστε περισσότερα για τις επιτυχίες των προϊόντων Dixan ως προς τη βιωσιμότητα στην ενότητα που ακολουθεί.

Κλείνοντας τον κύκλο ζωής

Αποστολή μας είναι να συμπεριλάβουμε υλικά από βιώσιμες πηγές και να αξιοποιήσουμε έναν έξυπνο σχεδιασμό για να κλείσουμε τον κύκλο ζωής. Η εισαγωγή ανακυκλωμένων υλικών στα σχέδιά μας σημαίνει ότι δεν σπαταλάμε πόρους, αλλά τους επαναχρησιμοποιούμε μετά την απόρριψη για τη δημιουργία νέων συσκευασιών.

 

Η Henkel καταβάλλει προσπάθειες ώστε να ενσωματώσει ανακυκλωμένο πλαστικό σε ποσοστό μεγαλύτερο του 30% σε όλα τα καταναλωτικά αγαθά παγκοσμίως μέχρι το 2025, ενώ το μπουκάλι Dixan Green Power κατασκευάζεται ήδη από ανακυκλωμένο υλικό που συγκεντρώνεται μετά από τη χρήση του από τους καταναλωτές σε ποσοστό 50%.

Κοινή προσπάθεια

Πιστεύουμε ότι η εξέλιξη προς την υιοθέτηση βιώσιμων συσκευασιών θα καταστεί δυνατή μόνο εάν συνεργαστούν οργανώσεις από όλα τα στάδια της αλυσίδας αξίας με σκοπό την προώθηση της καινοτομίας.

 

Το 2017, η Henkel συνήψε εταιρική σχέση με την Plastic Bank (Τράπεζα Πλαστικού), μια κοινωνική επιχείρηση που δραστηριοποιείται στην αντιμετώπιση του προβλήματος συσσώρευσης πλαστικών στους ωκεανούς και παράλληλα προσφέρει ευκαιρίες σε άτομα που ζουν σε συνθήκες φτώχειας.

Dixan Liquid

Τα μπουκάλια των απορρυπαντικών μας κατασκευάζονται πάντα από μη αναμεμειγμένα είδη πλαστικού και είναι πλήρως ανακυκλώσιμα, όπως πιστοποιείται από το Institute Cyclos. Όταν το περιεχόμενο εξαντληθεί, τα άδεια μπουκάλια μπορούν να ενταχθούν εύκολα στη διαδικασία της ανακύκλωσης, για παράδειγμα μέσω του κίτρινου κάδου. Ενώ κάποια από τα προϊόντα μας περιέχουν ήδη ανακυκλωμένο πλαστικό, εργαζόμαστε διαρκώς για να βελτιώσουμε το βιώσιμο αποτύπωμα σε ολόκληρη τη σειρά προϊόντων.

Dixan Powder

Τα αναδιπλούμενα κουτιά και οι συσκευασίες μεταφοράς που χρησιμοποιούμε αποτελούνται από τουλάχιστον 80% ανακτημένο χαρτί. Μπορούν να αδειάζονται και να επιστρέφονται στο σημείο συλλογής χάρτινων απορριμμάτων για να ανακυκλώνονται. Χρησιμοποιούμε χαρτί παρθένων ινών μόνο όπου είναι απολύτως απαραίτητο για να διασφαλιστεί η σταθερότητα του χαρτόκουτου και αυτές οι παρθένες ίνες προέρχονται από πηγές βιώσιμης διαχείρισης. Η μεμβράνTo Dixan Megaperls® είναι 100% ανακυκλώσιμη στον κύκλο των πλαστικών.

Dixan Duo Caps και Dixan Discs

Επειδή η υδατοδιαλυτή μεμβράνη των καψουλών μας πρέπει να προστατεύεται από την υγρασία της ατμόσφαρας, τα Dixan Duo-Caps και Disc διατίθενται σε κουτί που συνδυάζει πλαστικό και χαρτόνι σταθεροποίησης. Η συσκευασία είναι 100% ανακυκλώσιμη και εξοικονομεί 40% πλαστικό σε σχέση με το σχέδιο που κυκλοφορούσε μέχρι πρόσφατα το οποίο αποτελούνταν εξ' ολοκλήρου από πλαστικό. Μόλις οι κάψουλες εξαντληθούν, το χαρτόνι και το μη αναμεμειγμένο πλαστικό του κουτιού μπορούν εύκολα να διαχωριστούν και να τροφοδοτηθούν ξεχωριστά στη διαδικασία της ανακύκλωσης (π.χ. το πλαστικό μπορεί να απορριφθεί στον ειδικό κάδο για πλαστικά και το χαρτόνι στον κάδο συλλογής χαρτιού).

Keep caps from kids

To Dixan στηρίζει τη διεθνή εκστρατεία «Keep Caps from Kids», η οποία δρομολογήθηκε από την A.I.S.E, τη Διεθνή Ένωση Βιομηχανιών Σαπουνιών, Απορρυπαντικών και Προϊόντων Συντήρησης. Η εκστρατεία απευθύνεται σε γονείς και άτομα που φροντίζουν νεαρά παιδιά και αποσκοπεί στην πρόληψη της εσφαλμένης χρήσης των απορρυπαντικών ρούχων σε κάψουλες.

 

Στόχος είναι να παρασχεθούν συγκεκριμένες συμβουλές όσον αφορά την αποφυγή τραυματισμών παιδιών και τον ασφαλή τρόπο χρήσης και αποθήκευσης του απορρυπαντικού σε κάψουλες μακριά από παιδιά.

 

Καθώς η ασφάλεια των παιδιών είναι εξαιρετικά σημαντικά για εμάς, όλες οι συσκευασίας μας διαθέτουν κλείσιμο ασφαλείας για παιδιά, ενώ ένα λογότυπο επάνω στη συσκευασία υποδεικνύει τον ορθό τρόπο αποθήκευσης του προϊόντος.

Η πορεία προς έναν πιο καθαρό πλανήτη

Οι πιστοποιήσεις μας

Η Henkel συμβάλλει σε ένα βιώσιμο αποτύπωμα συμμετέχοντας ενεργά στις διαβουλεύσεις της A.I.S.E για τη συνεχή εξέλιξη της βιομηχανίας μαζί με τους άλλους κατασκευαστές σαπουνιών και απορρυπαντικών.

Μικροπλαστικά

To Dixan εργάζεται ανελλιπώς για να διασφαλίσει ότι τα προϊόντα της δεν απελευθερώνουν μικροπλαστικά στο περιβάλλον. Ανακαλύψτε τα σημαντικά επιτεύγματα και τις δεσμεύσεις μας για το μέλλον.

Η ευθύνη της Henkel

Ως ηγέτες στην αειφορική διαχείριση, στόχος μας είναι να πρωτοπορούμε στον σχεδιασμό νέων λύσεων βιώσιμης ανάπτυξης, διαμορφώνοντας υπεύθυνα τις επιχειρηματικές μας δραστηριότητες. Αυτή η φιλοδοξία περικλείει όλες τις δραστηριότητες της εταιρείας σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας.