Επισκόπηση λεκέδων από αντηλιακό, κρέμες και λοσιόν

Οι λοσιόν, τα αντηλιακά κι οι κρέμες στην πλειοψηφία τους έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: έχουν ως βάση το λάδι. Γι’ αυτό χρειάζεστε ένα απορρυπαντικό για την απομάκρυνση του λεκέ, το οποίο θα περιορίσει αυτό το λάδι, προκειμένου να απομακρύνει τον λεκέ. Αυτό ισχύει και στην περίπτωση που θέλετε να αφαιρέσετε λεκέ από λοσιόν μαυρίσματος, αντηλιακό, λανολίνη, λάδι μαυρίσματος ή αντηλιακό σε σπρέι. Τα παρακάτω βήματα είναι αποτελεσματικά και σε άλλους τύπους κρέμας, όπως αντηλιακό σπρέι.

 

Απομάκρυνση λεκέδων από αντηλιακό, κρέμες και λοσιόν: Βήμα προς βήμα

Για να απομακρύνετε αντηλιακό από τα ρούχα σας:

 

  1. Επιλέγξτε απορρυπαντικό Dixan, με βάση το χρώμα και το είδος του υφάσματος
  2. Εφαρμόστε υγρό απορρυπαντικό απευθείας πάνω στον λεκέ και τρίψτε μαλακά
  3. Αφήστε το υγρό απορρυπαντικό πάνω στον λεκέ για 10 λεπτά
  4. Πλύντε στην υψηλότερη δυνατή θερμοκρασία, που είναι κατάλληλη για το ύφασμα
  5. Ελέγξτε για υπολείμματα λεκέ από λοσιόν, αντηλιακό και κρέμα

 

Επιλέγξτε απορρυπαντικό

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να επιλέξετε ένα απορρυπαντικό που θα περιορίσει το λάδι και θα είναι κατάλληλο για το χρώμα και το είδος του υφάσματος. Χρησιμοποιήστε απορρυπαντικό Dixan, που είναι η ιδανική επιλογή για την απομάκρυνση λεκέδων από τα ρούχα σας.

 

Φροντίστε τον λεκέ πριν το πλύσιμο

Εφαρμόστε απορρυπαντικό Dixan σε υγρό (ακολουθώντας τις οδηγίες χρήσης της ετικέτας) απευθείας πάνω στον λεκέ, τρίψτε μαλακά και περιμένετε για 10 λεπτά, πριν τοποθετήσετε το ρούχο στο πλυντήριο.

 

Πλύντε και ξεβγάλτε

Πλύντε το ύφασμα στην υψηλότερη δυνατή θερμοκρασία σύμφωνα με την ετικέτα του ενδύματος. Χρησιμοποιήστε δόση για πολύ λερωμένα ρούχα από το επιλεγμένο σας απορρυπαντικό Dixan. 

 

Ελέγξτε τον λεκέ

Αν ο λεκές δεν έχει απομακρυνθεί μετά το πλύσιμο, επαναλάβετε την προ-φροντίδα του λεκέ πριν το πλύσιμο. Επίσης, μπορείτε να μουλιάσετε το ρούχο σε νερό μαζί με το απορρυπαντικό σας για μερικές ώρες, αν ο λεκές είναι επίμονος.

 

Απομάκρυνση λεκέδων από αντηλιακό, κρέμες και λοσιόν από ειδικούς τύπους υφασμάτων

Η απομάκρυνση λεκέδων από αντηλιακό που υπάρχουν πάνω σε άσπρο πουκάμισο ή σε μαύρο παντελόνι είναι απλή, αν ακολουθήσετε τα παραπάνω βήματα. Ωστόσο, να ελέγχετε πάντα την ετικέτα του ενδύματος, προκειμένου να βεβαιωθείτε ότι το ύφασμα είναι κατάλληλο για πλύσιμο στο πλυντήριο. Κάποια σεντόνια ίσως χρειάζονται πλύσιμο στο χέρι με Dixan υγρό απορρυπαντικό, όπως και κάποια ρούχα από μετάξι, μαλλί, ράγιον και λινό (ακολουθώντας πάντα τις οδηγίες χρήσης της ετικέτας).

 

Ρίξατε κατά λάθος αντηλιακό πάνω στο καινούριο σας μαγιώ ή λοσιόν στο αγαπημένο σας τζιν; Απαλλαγείτε απ’ αυτούς τους λεκέδες γρήγορα με απορρυπαντικό Dixan.

 

*Η GPM-Henkel Ltd δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη για τυχόν φθορές που προκαλούνται από το πλύσιμο των ρούχων.

 

Πριν επιχειρήσετε να απομακρύνετε ένα λεκέ, ελέγξτε τις οδηγίες πλύσης που αναγράφονται στην ετικέτα του ενδύματος και πάντα να δοκιμάζετε σε μία μη ορατή επιφάνεια του υφάσματος. 

Press Play to listen to the article

Your browser does not support HTML5 <AUDIO> element. Download audio.