Επισκόπηση των λεκέδων από σκουριά

Οι λεκέδες από σκουριά είναι δύσκολο να αφαιρεθούν. Ο λεκές συνήθως εξαπλώνεται εύκολα, που σημαίνει ότι μπορεί να δημιουργήσει μεγαλύτερο λεκέ. Σε μερικές περιπτώσεις η ολοκληρωτική απομάκρυνση του λεκέ δεν είναι δυνατή. Όταν αυτό συμβαίνει, θα πρέπει πάντα να αναζητάτε τη βοήθεια του καθαριστηρίου της γειτονιάς σας, για να σώσει τα ρούχα σας. Όμως, για τους περισσότερους λεκέδες από σκουριά πάνω σε ρούχα μπορείτε να ακολουθήσετε τα παρακάτω tips.

 

Απομάκρυνση λεκέδων από σκουριά: Βήμα προς βήμα

  1. Ενεργείστε άμεσα. Όσο πιο γρήγορα αντιμετωπίσετε τον λεκέ, τόσο πιο πιθανό είναι να απαλλαγείτε απ’ αυτόν.
  2. Επιλέγξτε ένα καθαριστικό για την απομάκρυνση του λεκέ από σκουριά που ταιριάζει στο είδος του ρούχου σας.
  3. Φροντίστε τον λεκέ πριν το πλύσιμο.
  4. Πλύντε στην υψηλότερη δυνατή θερμοκρασία, με βάση την ετικέτα που υπάρχει πάνω στο ρούχο και ξεβγάλτε.
  5. Βεβαιωθείτε ότι ο λεκές απομακρύνθηκε.

 

Επιλέγξτε απορρυπαντικό

Τι απορρυπαντικό θα επιλέξετε εξαρτάται από το χρώμα του ρούχου σας. Σε κάθε περίπτωση χρησιμοποιήστε απορρυπαντικό Dixan, που είναι η ιδανική επιλογή για την αφαίρεση λεκέδων από τα ρούχα σας.

 

Φροντίστε την περιοχή πριν το πλύσιμο

Για την απομάκρυνση δύσκολων λεκέδων από σκουριά, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε ένα ειδικό καθαριστικό. Τέτοιου είδους καθαριστικά για πριν το πλύσιμο είναι διαθέσιμα στα φαρμακεία, αλλά θα πρέπει να ελέγχετε τις οδηγίες χρήσης και την ετικέτα φροντίδας των ρούχων σας, πριν τα χρησιμοποιήσετε.

 

Πλύντε το ύφασμα

Ελέγξτε την ετικέτα του ενδύματος. Πλύντε στην υψηλότερη δυνατή θερμοκρασία, που είναι κατάλληλη για το ύφασμα. Χρησιμοποιήστε απορρυπαντικό Dixan για πλύσιμο στο πλυντήριο.

 

Βεβαιωθείτε ότι ο λεκές απομακρύνθηκε

Αν ο λεκές δεν έχει αφαιρεθεί τελείως μετά το πρώτο πλύσιμο, φροντίστε τον λεκέ και πλύντε ξανά. Να μην στεγνώνετε το ρούχο, παρά μονο όταν ο λεκές έχει αφαιρεθεί, γιατί  διαφορετικά ο λεκές μπορεί να στεθεροποιηθεί και να είναι δύσκολο στη συνέχεια να απομακρυνθεί από τα ρούχα σας.

 

Πώς να απομακρύνετε λεκέδες από σκουριά από ειδικούς τύπους υφάσματος

Συγκεκριμένα υφάσματα μπορεί να μην είναι κατάλληλα για πλύσιμο στο πλυντήριο ή μπορεί να είναι αρκετά ευαίσθητα ή πολύ μεγάλα για να μπουν στο πλυντήριο. Σ’ αυτή την περίπτωση πλύντε στο χέρι με Dixan υγρό απορρυπαντικό (ακολουθώντας τις οδηγίες χρήσης της ετικέτας).

 

Πώς να απομακρύνετε λεκέδες από σκουριά από άσπρα ρούχα

Αναρωτιέστε πώς μπορείτε να απομακρύνετε λεκέδες από σκουριά από τα σας ρούχα; Η απομάκρυνση ενός τέτοιου λεκέ από άσπρο πουκάμισο ή παντελόνι μπορεί να είναι δύσκολη, αλλά όχι αδύνατη. Ακολουθήστε τα παραπάνω βήματα για να δείτε αν ο λεκές βγαίνει. Ίσως χρειαστεί να φροντίσετε τον λεκέ πριν το πλύσιμο και να ξεβγάλετε αρκετές φορές. Όταν ο λεκές ξεθωριάσει, πλύντε το πουκάμισο στην υψηλότερη δυνατή θερμοκρασία, που είναι κατάλληλη με βάση την ετικέτα του υφάσματος.

 

Τρίβετε έναν σκουριασμένο πάγκο ή κρατάτε μία σκουριασμένη σπάτουλα κήπου; Αν έχετε λεκέδες από σκουριά πάνω στα ρούχα σας, ενεργείστε άμεσα και ακολουθήστε αυτά τα tips για να απαλλαγείτε γρήγορα απ’ αυτούς.

 

*Η GPM-Henkel Ltd δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη για τυχόν φθορές που προκαλούνται από το πλύσιμο των ρούχων.

 

Πριν επιχειρήσετε να απομακρύνετε ένα λεκέ, ελέγξτε τις οδηγίες πλύσης που αναγράφονται στην ετικέτα του ενδύματος και πάντα να δοκιμάζετε σε μία μη ορατή επιφάνεια του υφάσματος. 

Press Play to listen to the article

Your browser does not support HTML5 <AUDIO> element. Download audio.