Πώς να απομακρύνετε λεκέδες από αποσμητικό

Τα αποσμητικά βοηθούν στη μείωση της οσμής που συνδέεται με τον ιδρώτα και την εφίδρωση. Κάποια αποσμητικά διαθέτουν αρώματα που κάνουν τη μασχάλη σας να μυρίζει ωραία. Ωστόσο, αν το αποσμητικό έρθει σε επαφή με το πουκάμισό σας, μπορεί πολύ εύκολα να δημιουργήσει έναν λεκέ. Να τι πρέπει να κάνετε σε μία τέτοια περίπτωση.

Ένας άντρας τρέχει με αθλητικά ρούχα

Τύποι λεκέδων από αποσμητικό

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να προσδιορίσετε τον τύπο του αποσμητικού που έχει κάνει λεκέ στο ρούχο σας. Μπορεί να είναι το αγαπημένο σας αποσμητικό σε στικ που βρίσκεται στο ντουλάπι του μπάνιου. Ωστόσο, υπάρχουν κι άλλα είδη αποσμητικών για τη μείωση της οσμής του σώματός μας, στο αυτοκίνητό μας και μέσα στο σπίτι μας. Μπορεί να είναι σε μορφή φυτιλιού, σπρέι ή απορροφητικά οσμής. Κάποια αποσμητικά είναι σε υγρή μορφή και είναι πιο εύκολο να χυθούν πάνω στα ρούχα σας.

Απομάκρυνση λεκέδων από αποσμητικά: Βήμα προς βήμα

  • Επιλέγξτε ένα απορρυπαντικό Dixan, που είναι κατάλληλο για το χρώμα και το είδος του υφάσματος
  • Φροντίστε την περιοχή πριν το πλύσιμο
  • Πλύνετε το ρούχο στην υψηλότερη δυνατή θερμοκρασία, που είναι κατάλληλη για το ύφασμα
  • Ελέγξτε αν ο λεκές έχει απομακρυνθεί πριν το στέγνωμα

Επιλογή απορρυπαντικού

Όταν επιχειρείτε να αφαιρέσετε λεκέδες από τα ρούχα, επιλέγξτε απορρυπαντικό Dixan, που είναι κατάλληλο για το χρώμα και το είδος του υφάσματος του ρούχου σας.

Φροντίστε την περιοχή

Είτε θέλετε να απομακρύνετε ένα λεκέ από αποσμητικό πάνω σε μαύρο φόρεμα, σε τζιν μπουφάν ή σε άσπρο πουκάμισο, το πρώτο βήμα για να απαλλαγείτε από τον λεκέ είναι να χρησιμοποιήσετε το κατάλληλο Dixan απορρυπαντικό. Εφαρμόστε Dixan υγρό απορρυπαντικό απευθείας πάνω στον λεκέ, αφού ελέγξετε πρώτα την αντοχή του χρώματος κι αφήστε το για διάστημα μέχρι 30 λεπτών.

Πλύντε το ρούχο

Πλύντε στην υψηλότερη δυνατή θερμοκρασία, που ενδείκνυται για το ύφασμα. Μπορείτε να βρείτε αυτή την πληροφορία στην ετικέτα του ενδύματος. Χρησιμοποιήστε απορρυπαντικό Dixan, και επιλέξτε δόση για πολύ λερωμένα ρούχα.

Ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε κάποιο όξινο καθαριστικό για την απομάκρυνση των λεκέδων από αποσμητικό. Αυτού του είδους τα καθαριστικά (π.χ. για την απομάκρυνση της σκουριάς) είναι διαθέσιμα σε φαρμακεία, αλλά πριν τα χρησιμοποιήσετε πρέπει να γνωρίζετε τις οδηγίες χρήσης, καθώς επίσης και την ετικέτα φροντίδας των ρούχων σας.

Βεβαιωθείτε ότι ο λεκές απομακρύνθηκε

Να ελέγχετε πάντα αν ο λεκές έχει απομακρυνθεί τελείως πριν τοποθετήσετε τα ρούχα στο στεγνωτήριο. Αν δεν έχει αφαιρεθεί ο λεκές, επαναλάβετε τη διαδικασία της προ-φροντίδας και της πλύσης.

Πώς να απομακρύνετε λεκέδες από αποσμητικό από ειδικούς τύπους υφασμάτων

Όταν απομακρύνετε λεκέδες από αποσμητικό από πουκάμισα, φορέματα και άλλα είδη ρούχων, τα παραπάνω βήματα είναι αποτελεσματικά και γρήγορα. Ωστόσο, αν έχετε ένα είδος υφάσματος το οποίο δεν ενδείκνυται για πλύση, τότε θα χρειαστεί να ακολουθήσετε άλλη προσέγγιση.

Για τα ευαίσθητα υφάσματα, όπως μάλλινα, μεταξωτά, σατέν, χρησιμοποιήστε Dixan υγρό απορρυπαντικό και πλύντε απαλά στο χέρι για να απομακρύνετε τους λεκέδες, σε αντίθεση με άλλα υφάσματα, όπως ο πολυεστέρας και τα βαμβακερά που είναι πιο ανθεκτικά.

Απομάκρυνση λεκέδων από αποσμητικό πάνω σε ρούχα διαφορετικών χρωμάτων

Οι λεκέδες από αποσμητικό έχουν την τάση να γίνονται αισθητοί πάνω στα χρωματιστά ρούχα, ειδικά αν τα ρούχα έχουν σκούρο χρώμα, όπως μπλε ή μαύρο. Αυτό συμβαίνει, επειδή πολλά αποσμητικά έχουν άσπρο χρώμα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, μπορείτε να ακολουθήσετε τα παραπάνω βήματα για να απαλλαγείτε από οποιονδήποτε λεκέ από αποσμητικό πάνω στα χρωματιστά σας ρούχα. Χρησιμοποπιήστε απορρυπαντικό Dixan αφού ελέγξτε πρώτα την αντοχή του χρώματος.   

Απομάκρυνση ξεραμένων λεκέδων από αποσμητικό

Αν έχετε ξεραμένους ή παλιούς λεκέδες από αποσμητικό πάνω στα ρούχα σας, μπορεί να νιώθετε ότι δεν υπάρχει καμία ελπίδα να απαλλαγείτε από αυτούς. Αν κι η αφαίρεση αυτών των παλιών λεκέδων απαιτεί χρόνο, είναι εφικτή. Μουλιάστε το ρούχο σε κρύο νερό για 2 ώρες ή ακόμα κι όλη τη νύχτα, πριν ακολουθήσετε την διαδικασία της προ-φροντίδας και πλύσης.

Απομακρύνετε φυσικά τους λεκέδες από αποσμητικό

Οι φυσικοί και χειροποίητοι τρόποι για την απομάκρυνση λεκέδων μπορεί να είναι αποτελεσματικοί όσον αφορά στην απομάκρυνση λεκέδων από αποσμητικό, αλλά είναι δυνατό να προκαλέσουν φθορά στα ρούχα. Να είστε προσεκτικοί σχετικά με τη χρήση συγκεκριμένων μεθόδων, όπως διαλυμένη ασπιρίνη, υπεροξειδίο του υδρογόνου και χυμό λεμονιού, ειδικά στα χρωματιστά ρούχα. Το απορρυπαντικό Dixan είναι πάντα η καλύτερη επιλογή για την απομάκρυνση των λεκέδων από τα ρούχα σας.

Πείτε αντίο στους κίτρινους και άσπρους λεκέδες, που προκαλούνται από αποσμητικά και σας φέρνουν σε αμηχανία, με τη βοήθεια του απορρυπαντικού Dixan.

*Η GPM-Henkel Ltd δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη για τυχόν φθορές που προκαλούνται από το πλύσιμο των ρούχων.

Πριν επιχειρήσετε να απομακρύνετε ένα λεκέ, ελέγξτε τις οδηγίες πλύσης που αναγράφονται στην ετικέτα του ενδύματος και πάντα να δοκιμάζετε σε μία μη ορατή επιφάνεια του υφάσματος. 

  • Ένα ψάθινο καλάθι γεμάτο λευκά ρούχα.

    Συχνές ερωτήσεις

  • Συμβουλές πλύσης

    Συμβουλές πλύσης

  • Ένα ψάθινο καλάθι γεμάτο λευκά ρούχα.

    Συχνές ερωτήσεις

  • Συμβουλές πλύσης

    Συμβουλές πλύσης

Περισσότερα Προϊόντα

  • Ωκεανός

    Dixan Υγρό Απορρυπαντικό Φρεσκάδα Ωκεανού

  • Multicolor

    Dixan Υγρό Multicolor για φωτεινά χρωματιστά

  • Ωκεανός

    Dixan Υγρό Απορρυπαντικό Φρεσκάδα Ωκεανού

  • Multicolor

    Dixan Υγρό Multicolor για φωτεινά χρωματιστά

Latest articles

  • Πώς να απομακρύνετε λεκέδες από ιδρώτα από πουκάμισα

    Πώς να απομακρύνετε λεκέδες από ιδρώτα από πουκάμισα

  • Πώς να απομακρύνετε λεκέδες από τσίχλα

    Πώς να απομακρύνετε λεκέδες από τσίχλα

  • Πώς να απομακρύνετε λεκέδες από ακαθαρσίες, ούρα και εμετό

    Πώς να απομακρύνετε λεκέδες από ακαθαρσίες, ούρα και εμετό

  • Πώς να απομακρύνετε λεκέδες από ιδρώτα από πουκάμισα

    Πώς να απομακρύνετε λεκέδες από ιδρώτα από πουκάμισα

  • Πώς να απομακρύνετε λεκέδες από τσίχλα

    Πώς να απομακρύνετε λεκέδες από τσίχλα

  • Πώς να απομακρύνετε λεκέδες από ακαθαρσίες, ούρα και εμετό

    Πώς να απομακρύνετε λεκέδες από ακαθαρσίες, ούρα και εμετό